Nuk e di saktësisht se në cilin moment kam vendosur të ja dedikoj librit një pjesë të madhe të kohës time. E di që kjo dashuri mbase nuk do të kishte lindur nese nuk do e kisha pasur fatin të kem udhërrefyes. Pos nënës time, e cila do të jetë përjetësisht imazhi im i një nënë ideale dhe pika ku gjithmonë do të tentoj të arrijë në aspektin njerzor, sa herë flas për fëmijërinë me vjen në mendje edhe një grua tjetër: arsimtarja Shkurte. Sa shpesh na ndodhë të takojmë njerëz që e duan punën që bëjnë dhe që arrijnë ta bartin këtë dashuri tek të tjerët? Për më teper, nese këta persona janë mesimdhënës, rendësia e tyre dyfishohet. Rrallë mbase, por unë isha fatlume në këtë pike. Unë e kisha arsimtarën Shkurte, gruan të cilës do t’i jem përjetësisht mirënjohese për kujtimet e mira dhe dashurinë për fjalën e shkruar.


Rina Vucetaj

Shkrimi
01/19/2018

Nga Hirushja dhe Borëbardha, tek unë dhe ti

“Njëherë, në një kohë, një vajzë jetonte në vuajtje dhe mjerim …
… asgjë nuk mund ta shpetonte...

Shkrimi
01/15/2018

2 fakte që tregojnë a do t'i realizosh apo jo synimet këtë vit

Mirëmengjesi mundësi - kemi thënë shumica nga ne gjatë ditëve të para të Janarit.

Edheps...

Shkrimi
01/04/2018

Çka duhet t'i kujtosh vetës kur dikush nuk të trajton siç duhet

Më kujtohet si sot, kur një arsimtar në klasën e pestë, më tha se jam llafazane dhe se llafazanët jo...

Shkrimi
01/03/2018

3 hapa drejtë lumturisë - pasi ke kaluar një vit të veshtirë

“Dedikuar Janarit: do të të urrejtë përjetësisht”.

Këtë fjali e kisha të shkruar dikur në...

Shkrimi
12/21/2017

5 shenja që tregojnë se po bëhesh personi që duhet të jesh

Nese kohëve të fundit po ndihesh pak më ndryshe se njerëzit që ke rreth vetës, miresevjen në grup. P...

Shkrimi
12/16/2017

Fuqia e një historie: me çfarë fjalësh je duke e pershkruar vetën?

Kur asgjë, absolutisht asgjë, në jetën tënde nuk po shkon sipas planeve, e keqja më e madhe nuk ësht...