Nuk e di saktësisht se në cilin moment kam vendosur të ja dedikoj librit një pjesë të madhe të kohës time. E di që kjo dashuri mbase nuk do të kishte lindur nese nuk do e kisha pasur fatin të kem udhërrefyes. Pos nënës time, e cila do të jetë përjetësisht imazhi im i një nënë ideale dhe pika ku gjithmonë do të tentoj të arrijë në aspektin njerzor, sa herë flas për fëmijërinë me vjen në mendje edhe një grua tjetër: arsimtarja Shkurte. Sa shpesh na ndodhë të takojmë njerëz që e duan punën që bëjnë dhe që arrijnë ta bartin këtë dashuri tek të tjerët? Për më teper, nese këta persona janë mesimdhënës, rendësia e tyre dyfishohet. Rrallë mbase, por unë isha fatlume në këtë pike. Unë e kisha arsimtarën Shkurte, gruan të cilës do t’i jem përjetësisht mirënjohese për kujtimet e mira dhe dashurinë për fjalën e shkruar.


Rina Vucetaj

Shkrimi
07/12/2018

Zoti e dinte që jeta ka veshtirësi, ndaj ekzistojnë motrat

Perderisa po pija kafen e mengjesit tashmë të ftohur, vajza ime u degjua perseri nga dhoma tjetër. E...

Shkrimi
07/05/2018

PSE dhe SI të largohesh nga një miqësi e demshme

Historia po perseritet.
Një nga miqt e tu të therret në telefon dhe ende pa filluar mirë biseda...

Shkrimi
06/29/2018

Letër për vajzën time

Kam menduar se e njoh dashurinë e pa fund.
Kam lexuar për të gjitha llojet e dashurive. E kam ...

Shkrimi
06/21/2018

Muaji i parë mëmesisë: çka mesova?

Ka kohë që nuk jemi “parë” unë e ti. Nese i numërojmë ditët, ndoshta edhe nuk dalin aq shumë por mua...

Shkrimi
01/19/2018

Nga Hirushja dhe Borëbardha, tek unë dhe ti

“Njëherë, në një kohë, një vajzë jetonte në vuajtje dhe mjerim …
… asgjë nuk mund ta shpetonte...

Shkrimi
01/15/2018

2 fakte që tregojnë a do t'i realizosh apo jo synimet këtë vit

Mirëmengjesi mundësi - kemi thënë shumica nga ne gjatë ditëve të para të Janarit.

Edheps...